Language

Nye kræfter i ledelsen skal drive Vision Denmarks aktiviteter fremover

Jørgen Ramskov skal fra den 1. september stå i spidsen for klyngens arbejde med at drive innovation og vækst i danske spil-, film- og animationsvirksomheder

De seneste fem år har foreningen Vision Denmark varetaget Danmarks styrkeposition indenfor spil, film, tv, animation og XR gennem et offentligt-privat partnerskab.

Den 1. september tiltræder Jørgen Ramskov som direktør i foreningen. Han tiltræder fra en plads i Vision Denmarks bestyrelse og har senest varetaget stillingen som direktør i Producentforeningen, en af foreningens tætteste samarbejdspartnere. Jørgen Ramskov har således indgående kendskab til Vision Denmarks strategi og dagsordener samt medlemsvirksomhedernes behov og udfordringer.

En ny retning for Vision Denmark
Vision Denmarks bestyrelse har valgt, at foreningen ikke ansøger om en genudpegning som klynge i perioden 2025-28. Det betyder, at den nuværende klyngeudpegning og de tilhørende offentlige bevillinger til foreningens klyngearbejde bortfalder ved årsskiftet.

Jørgen Ramskov og bestyrelsen er derfor i gang med at gentænke medlemsorganisationen og handlingsplaner for de nationale innovationsaktiviteter for virksomheder på tværs af spil, film, tv, animation og XR. Det nationale samarbejde mellem private virksomheder og organisationer som Filmby Aarhus, Creative Viborg, FilmFyn og Producentforeningen har særligt fokus på at løse udfordringer indenfor miljø og klima, kompetencer, kapital og teknologisk innovation.

Foreningens nye strategi og fravalget af klyngeoperatørrollen vil naturligvis medføre en række større forandringer i både aktiviteter og organisation. Målet er at videreføre mest muligt af foreningens arbejde med både klyngens eksisterende og nye partnere, så virksomhederne fortsat oplever et stærkt nationalt samarbejde om ny viden og aktiviteter på tværs af brancher og videninstitutioner. Hvordan fremtiden for klyngens projekter ser ud på den lange bane, sørger vi for at orientere om løbende,” udtaler den tiltrædende direktør Jørgen Ramskov.

Vision Denmark fortsætter uændret sine klyngeaktiviteter året ud. Find vores events her.

Foreningens fremtidige virke
Vision Denmark fortsætter uændret sine klyngeaktiviteter året ud. Foreningen vil i efteråret blandt andet afholde virtual production-netværksmøder, events under Viborg Animation Festival, lancere ny viden i form af en analyse og kortlægning af kompetencebehovet i film- og tv-branchen, grønne events i regi af bftp-alliancen samt udforske brug af Virtual Reality i andre industrier. 

Jørgen Ramskov erstatter Jan Neiiendam, der per 1. september tiltræder som direktør i Nimbi Game Lab, Danmarks nyetablerede institut for spiludvikling, hvor han skal arbejde mere indgående med den danske styrkeposition inden for digitale spil.

Om Vision Denmark
Vision Denmark-foreningen er stiftet i 2019 og har siden 2020 fungeret som national innovationsklynge for spil, film, TV, animation og XR. Foreningen er stiftet af en række private virksomheder og partnere for at samle økosystemet på tværs af Danmark med henblik på at skabe innovation og vækst for små- og mellemstore danske virksomheder og for at sikre den audiovisuelle industri som styrkeposition.

Foreningen har 125 medlemsvirksomheder og har etableret sig som en neutral samarbejdsplaform for klyngens virksomheder og partnere. Med udgangspunkt i fire indsatsområder Kompetencer, Kreativ innovation, Klima og Kapital understøtter Vision Denmark netværk og vidensdeling og skaber nye kredsløb for innovation – både på tværs af industriens virksomheder, andre industrier og i samarbejde med landets videninstitutioner.

I 2024 blev foreningen certificeret med et EU Gold Label, som er den højeste grad af certificering for klyngeorganisationer. Vision Denmark er den første europæiske klyngeorganisation inden for de audiovisuelle industrier til at opnå dette.

Jan Neiiendams afsluttende ord:

“Det har været et kæmpe privilegium og en daglig glæde at være med til at grundlægge og stå i spidsen for Danmarks nationale klyngeorganisation for spil, film og animation.

Vi er lykkedes med utrolige ting. Visionen var oprindeligt både at samle de audiovisuelle brancher i et bredt samarbejde med fokus på innovation, og at brancherne fordoblede deres samlede omsætning med udgangen af 2024. Begge dele er lykkedes. Vi har med Vision Denmark skabt Europas første certificerede klynge indenfor det audiovisuelle område, og de seneste branchedata viser er den danske klynges virksomheder allerede i 2022 rundede en samlet omsætning på 10 mia. kr.

Undervejs har jeg mødt så mange inspirerende, engagerede og generøse mennesker blandt kolleger, samarbejdspartnere – både offentlige og private – som har bakket op og hjulpet os med at finde svar på den endeløse række af spørgsmål, som organisationer i evig forandring møder.  

Tak til jer alle – jeg håber på at møde mange af jer igen i mit virke hos Nimbi GameLab.”